Kratos D1 vindt meerdere in Velo


Afgelopen zaterdag hebben de dames van Kratos in een twee uur durend gevecht haar meerdere moeten erkennen in het geroutineerde Velo uit Wateringen.

Kratos ging agressief van start en op de service van Bianca Stoop liepen de dames uit naar 9-1. Na de 2e time out van Velo bij 21-15 stokte het ritme bij Kratos en zetten de Wateringse dames de achtervolging in. Door een handblessure van aanvalskanon Lotte Nijs was het venijn bij de thuisploeg eruit en ging uiteindelijk Velo er met de setwinst vandoor, 26-28.

In de 2e set herpakte Kratos zich uitstekend en zette meteen druk op Velo. Vooral Cleo Jongedijk (6 pnt)en Maartje Hesseling (5 pnt)scoorden in deze fase de punten aan Delftse zijde. Nu lukte het Velo niet om onder de druk van Kratos uit te komen en met duidelijke cijfers ( 25-17) werd de 2e set binnengehaald.

Kratos bleek echter niet in staat om hier in de derde set een vervolg aan te geven en maakte teveel onnodige fouten ( 11) waardoor Velo eenvoudig kon uitlopen naar een 18-9 voorsprong. Kratos herpakte zich echter knap en kwam nog dichtbij, maar kon niet voorkomen dat met 20-25 de winst naar Velo ging.

In de 4e set was Kratos weer de boven liggende partij onder aanvoering van Maartje Hesseling die met 9 punten een belangrijk aandeel had in de 25-19 winst.

In de beslissende 5e set begonnen de dames van coach Ruud van Zandwijk erg voortvarend en met een 7-1 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Velo wenste niet mee te willen werken aan een afstraffing in die laatste set en kwam knap terug tot 8-7. Bianca Stoop had net als vorige week de matchwinner kunnen worden door een aanval te scoren op 15-14, maar raakte de bal verkeerd, waardoor Velo de stand in evenwicht trok en brutaal met de set- en wedstrijdwinst naar huis keerde.

Kratos was zeker niet de mindere, maar de ervaring van Velo bleek uiteindelijk doorslaggevend in dit duel. Aanstaande zaterdag spelende dames wederom thuis tegen koploper Zovoc. Dit belooft weer een mooie en spannende wedstrijd te worden.

Door Ruud van Zandwijk