Volleybalvereniging – Delft

Jeugdafdeling van 
Kratos ’08

Algemene informatie

Kratos ’08 heeft een grote jeugdafdeling, met meer dan 60 jeugdleden in maar liefst 8 jeugdteams en zo’n 25 mini’s!

Bij de mini’s wordt er maandelijks een toernooi gespeeld volgens de regels van Cool Moves Volleybal, een stapsgewijze opbouw naar het ‘echte’ volleybal met behulp van de methodes van de Nederlandse Volleybal Bond Nevobo. Voor de N6 (ongeveer de laatste groep van de basisschool) schakelen we over naar een (bijna) wekelijkse competitie. Vanaf de C-jeugd wordt er al gespeeld volgens de ‘gewone’ volleybalregels met een enkele aanpassing wat betreft veldgrootte en serveren. Al met al een prima basis voor het volleybal bij de senioren.

De jeugdtrainingen voor de jongste jeugd (tot ongeveer groep 7) zijn op woensdag tussen 17:00 en 18:30. De trainingen worden verzorgd door jongeren die zelf actief volleyballen en ervaren senioren die ook bij Kratos ’08 volleyballen. Voor de oudere jeugd (vanaf N6) is er één teamtraining per week; we streven naar een extra trainingsmogelijkheid elders in de week voor het stukje uitdaging waar een speler / speelster volgens de trainers en jeugdcommissie aan toe is.

Lijkt het je leuk om te komen volleyballen bij Kratos '08? Kom dan een paar keer vrijblijvend meetrainen! Hieronder kan je meer informatie vinden over onze jeugdteams, of ga direct naar ons interesseformulier.

Mini’s

Kratos ’08 heeft een enthousiast team aan vrijwilligers die elke training weer klaarstaan voor de mini’s. Op dit moment hebben we zo’n 25 mini’s, en een groep van zo’n 6 vrijwilligers die de mini’s trainen.

Van 6 tot 12 jaar kun je terecht bij de mini’s van Kratos ’08. Onze groepen zijn verdeeld over verschillende niveaus. Deze niveaus komen van het Cool Moves Volleybal (CMV) systeem. Er is elke maand een CMV toernooi waar de mini’s aan meedoen en elk team speelt in één dagdeel meerdere wedstrijdjes tegen andere teams uit de regio van hetzelfde niveau. 

Niveau 6 speelt bijna iedere week een wedstrijd tegen een ander niveau 6 team uit de regio. Er zijn thuis- en uitwedstrijden die vaak op zaterdag gespeeld worden.

Op onderstaande sites kan meer informatie worden gevonden over het Cool Moves Volleybal systeem:

C-jeugd

Als je tussen de 12 tot 14 jaar bent kan je terecht bij de C’s van Kratos ’08!

De jeugd speelt halfjaars competities, daarna wordt er gekeken naar de stand in de poule en naar aanleiding daarvan worden de kinderen opnieuw in een klasse ingedeeld. Zo hebben ze als team elk half jaar weer een poule met een leuke uitdaging.

Bijna elke week spelen zij een wedstrijd onder begeleiding van een coach. Een wedstrijd bestaat uit 4 sets tot de 25 punten (met minimaal 2 punten verschil). De winnaar van de wedstrijd heeft uiteindelijk 3 sets gewonnen. Bij een gelijk spel wordt niet doorgespeeld. De C’s mogen met 6 kinderen in het veld staan. De coach beslist wie er in het veld staan en mag ook wisselen. Als het niet goed gaat mag er een time-out aangevraagd worden. Voor een gedetailleerde uitleg van de spelregels kan je hier klikken.

Bij toerbeurt vervullen alle C spelers ook een ondersteunende taak bij een aansluitende wedstrijd als teller (in tweetallen).

B-jeugd

Als je tussen de 14 tot 16 jaar bent kan je terecht bij de B’s van Kratos ’08. In de B speel je bijna elke week een wedstrijd op vrijdagavond of zaterdagmiddag. Het verschil met de C’s is natuurlijk de leeftijd, maar ook de hoogte van het net en de afstand tot de achterlijn: van 7 naar 9 meter. Ook werken we vanaf de B toe naar vaste rollen en vaste posities in het veld. Voor een gedetailleerde uitleg van de spelregels kan je hier klikken.

Bij toerbeurt vervullen alle B spelers ook een ondersteunende taak bij een aansluitende wedstrijd als teller (in tweetallen). Wanneer je het leuker vindt om zelf een wedstrijd te fluiten, dan helpen we je als vereniging op weg met tips en trucs na het behalen van je spelregelbewijs (zie ook de site Volleybalmasterz).

A-jeugd

Als je vóór 1 oktober 16 of 17 jaar bent kan je terecht bij de A’s van Kratos’ 08. Onze A-teams spelen bijna elke week op vrijdagavond of zaterdagmiddag een wedstrijd tegen een ander team. Op deze leeftijd speel je op dezelfde nethoogte als de senioren, en werken we ook toe naar dezelfde rollen, posities en technieken die je straks als senior gaat toepassen. Voor een gedetailleerde uitleg van de spelregels kan je hier klikken.

Bij toerbeurt vervullen alle A spelers ook een ondersteunende taak bij een aansluitende wedstrijd als teller. Wanneer je het leuker vindt om zelf een wedstrijd te fluiten, dan helpen we je als vereniging op weg met tips en trucs na het behalen van je spelregelbewijs (zie ook de site Volleybalmasterz).

Teams en trainingstijden

Klik hier om onze huidige teams en het trainingsschema te bekijken. De teamtrainingen van alle jeugdteams zijn hierin aangegeven. Daarnaast trainen sommige A-jeugd spelers mee met een seniorenteam.

Beachtrainingen

Kratos '08 beschikt over twee eigen beachvolleybalvelden achter de Kratoshal. Daarom zijn veel van onze leden in het voorjaar en de zomer op onze beachvelden te vinden! Na het competitieseizoen kan je je als jeugdlid opgeven voor onze beachvolleybaltrainingen.

VOG

Om de veiligheid van onze spelers in hun sportomgeving te garanderen, is elke trainer/coach verplicht om de VOG aan te vragen. Deze Verklaring Omtrent het Gedrag bewijst dat er in het verleden niets is voorgevallen waardoor deze functie niet uitgevoerd zou mogen worden. Naast het aanvragen van de VOG hebben wij als vereniging gedragsregels opgesteld voor alle vrijwilligers. Deze zijn hieronder te dowloaden.

Naast de VOG zijn er binnen Kratos ’08 twee vertrouwenspersonen aangesteld om te helpen bij verschillende zaken. Meer informatie hierover is te vinden via onderstaande link.

Kom je bij ons meetrainen?

Je mag drie keer vrijblijvend meetrainen. Als het bevalt kun je lid worden, ook halverwege het seizoen.

Na het invullen van onderstaand formulier, zal de Jeugd Commissie contact met je opnemen om te kijken in welk team je kan komen meetrainen. 

  Voornaam

  Achternaam

  Adres

  Postcode, woonplaats

  Geslacht

  mv

  Geboortedatum

  Telefoonnummer

  Mobiel

  Email adres

  Volleybalervaring?

  ja/nee

  Zo ja, hoe lang?

  jaar

   

  Geef eventueel je niveau / klasse en positie aan en waar je het laatst gespeeld hebt:

  Controlevraag

  Meer informatie over Kratos '08?