Wedstrijdtaken


Om wedstrijden te kunnen spelen moet er veel geregeld worden, naast zaken als wedstrijdplanning moeten er tellers, scheidsrechters en barbezetting zijn. Van alle seniorenleden en (ouders van) jeugdleden wordt verwacht een bijdrage te leveren aan de uitvoering van deze taken, om ervoor te zorgen dat we met zijn allen lekker kunnen volleyballen. Twee keer per seizoen wordt er een takenplanning gedeeld met alle leden. De uitgangspunten voor deze planning zijn hieronder te lezen. Kan je niet, of je wil je ruilen? Probeer het eerst binnen je eigen team op te lossen. Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij het ruilen van een shift, stuur even een mailtje naar taken@vvkratos.nl

 

Uitgangspunten takenindeling

  • In totaal zijn er zo’n 1000 wedstrijdtaken (dwz telbeurten/scheidsbeurten/bardiensten) uit te voeren per seizoen. Dit betekent gemiddeld maar vier taken per lid!
  • De jeugdleden (N6 t/m A-jeugd) worden in tweetallen ingedeeld om wedstrijden voor of na hun eigen wedstrijd te tellen. Als ze liever scheidsrechter zijn of bar staan (voor A-jeugd) kunnen ze dat aangeven.
  • Senioren worden ingedeeld als tellers op de vrijdag en als scheidsrechters op de vrijdag en zaterdag. Dit staat los van eventuele trainerstaken die door senioren worden ingevuld.
  • Om de bar ook op zaterdag bemand te krijgen doen we beroep op ouders om per jeugdspeler één keer per jaar op een thuisspeelzaterdag achter de bar te staan, samen met de ouder van een andere jeugdspeler. Dit is ook bij andere volleybalverenigingen gebruikelijk.
  • Aan het begin van het seizoen wordt een indeling voor tot de kerst gedeeld. De jeugdwedstrijden van de tweede helft zijn dan nog niet bekend, dus voor na de kerst kan slechts een schets worden gemaakt.
  • Kan je niet op een aangewezen taak? Probeer het eerst binnen het team op te lossen.

Uiteraard zijn er naast de wedstrijdtaken nog veel meer vrijwilligerstaken in te vullen binnen de vereniging. Denk aan feestcommissie, jeugdactiviteiten, pr, social media, bestuurstaken, minicoördinator Wil je meer voor Kratos betekenen? Daar zijn we heel erg blij mee! Stuur even een mailtje naar vrijwilligers@vvkratos.nl

 

Spelregels

Ben je nieuw in het volleyballen of wil je toch nog even een spelregel checken? Hier vind je alle spelregels!

Wil je de veranderingen van dit seizoen nog eens doornemen? Deze vind je hier.

 

Tellen

Ingedeeld voor een telbeurt? Zorg dat je een account hebt aangemaakt op dwf.nevobo.nl. Je haalt de tablet op bij de bar en logt in op de site van DWF. De teams kunnen vervolgens de laatste hand leggen aan hun teams en dan neemt de scheidsrechter het over. Bij Kratos ’08 houden we de hele wedstrijd live bij, je kan testen hoe dit werkt op de door in te loggen en bovenin te kiezen voor Demo. Ook is er een handleiding!

 

Bardienst en openen/sluiten sporthal

Alle informatie hierover vindt je achter de bar met de QR codes.